AKCİĞER KANSERİ FARKINDALIK HAFTASI 17 KASIMDA BAŞLIYOR AKSARAY'DA HASTALAR SIKINTIDA

AKCİĞER KANSERİ FARKINDALIK HAFTASI 17 KASIMDA BAŞLIYOR AKSARAY'DA HASTALAR SIKINTIDA

HABER 17.11.2019 15:36:00
AKCİĞER KANSERİ FARKINDALIK HAFTASI 17 KASIMDA BAŞLIYOR AKSARAY

AKCİĞER KANSERİ FARKINDALIK HAFTASI 17 KASIMDA BAŞLIYOR AKSARAY'DA HASTALAR SIKINTIDA

Akciğer kanseri, akciğer hücrelerinin anormal hale gelmesi ve kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan bir hastalıktır. Sonraki aşamada kontrolsüz çoğalan bu hücreler çevre dokulara ve akciğer dışındaki organlara yayılabilir.


Akciğer kanseri ülkemizde ve dünyada erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Ülkemizde kanser olan her dört erkekten biri akciğer kanseridir.

Sağlık bakanlığının Akciğer hastalarının sıkıntılarına işaret etmek için her yılın 17 Kasım tarihinde gündemde tuttuğu " Akciğer Kanseri" günlerinde hastalığın önemine dikkat çekmesi ağrılarının şiddetli olması, hastalığın amansız olmasını bu yüzden sigara alışkanlığının nelere malolacağını anlatmaya çalışıyor.


AKSARAY'DA KANSER HASTALARI Sıkıntıda

Aksaray'da Ağrı merkezi olmadığı için normalde dahiliye doktorunun yazabildiği kanser ilaçlarını sorumluluk almamak için  hiç bir doktor yazmak istemiyor. Aksaray'da yüzlerce kanser hastası bu yüzden Konya kayseri ve Ankara’ya gitmek zorunda bırakılıyor.
KANSER HASTALARINA UMUTLU HABER
Aksaray il sağlık Müdürlüğü Akciğer hastalarının bu sıkıntılarını çözmek için mevcut verilecek ilaçların alımı için ihaleye hazırlanıyor. İhaleyle alınacak ilaçları evde bakım hizmetinden yararlanan hastalarda muayeneye gidecek doktorlar tarafından yazılabilecek

AĞRI MERKEZİ KURULMALI
Akciğer kanseri hastaları yakınlarına yük olmamak için ağrı kesici hapları nı geç bitsin diye bazen yutmadıkları acıya tahammül ettikleri öğrenildi bu çözümsüzlük karşısında Rapor bittiğinde de sorun olan bu konuya
Uzmanlar Aksaray'da yeterince Anestezi personeli mevcut Mutlaka AĞRI MERKEZİ kurulmalıdır dediler. Ağrı merkezleri hem kanser ilaçlarını yazabiliyor hemde rapor verilmesi yada yenilemesi işlemini yapabiliyorlar

AKCİĞER KANSERİ HAFTASINDA DOKTOR EKSİKLİĞİ YİNE ANILDI Sağlık ta değişimler yaşanması dolayısıyla Doktor açığı gerçeği yeniden gündeme geldi. SON İSTİFA mektubunu veren Endokrin Doktoru Şule Canlar oldu oldukça başarılı olan Canlar özel bir Hastane ile anlaşarak Aksarayı terketti Şeker Hastaları yakın zamanda Endokrin doktoru gelmezse ne yapacaklarını kara kara düşünmeye BAŞLADI.

Akciğer kanserinin başladığı 17 Kasım  hatırlatma tarihi farkındalık yaratacaksa çözüm odaklı olmalıdır.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.