AKSARAY BELEDİYESİ BİLİM FESTİVALİNİN KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK BİLİM FESTİVALİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HABER 3.06.2022 15:23:00
AKSARAY BELEDİYESİ BİLİM FESTİVALİNİN KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI


SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK BİLİM FESTİVALİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN VARANK: ‘’AKSARAYLI GENÇLERİMİZİ TEKNOFESTTE BİRİNCİLİĞE BEKLİYORUZ’’

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Aksaray Bilim Festivali Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile başladı.
Solo Türk gösterileri eşliğinde büyük bir coşku ile başlayan festival’i açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, siyasi parti il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye Başkanları, İl Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım sağladı. 


Sabahın erken saatlerinde festival alanına gelen vatandaşlar çok yoğun bir katılımla festivale katılan 102 firmanın stantlarını gezdiler. 
Solo Türk gösterileri ile heyecanın arttığı festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptı. Başkan Dinçer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘’ Sayın Bakanım, kıymetli milletvekillerimiz, Sayın Valim, TÜBİTAK başkanımız,  siyasi Partilerimizin değerli il başkanları, kıymetli hocalarım, komutanlarım, belediye başkanı arkadaşlarım,  STK, vakıf ve odalarımızın değerli başkanları, Belediye Meclis Üyelerimiz, muhtarlarımız, yerel ve ulusal basın mensubu arkadaşlarımız, bugünün sahibi sevgili gençler hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz…


Sayın Bakanım, ilk defa buraya geldiğinizde 16 Eylül 2020 tarihinde bilim merkezimiz henüz tamamlamamıştık. Sizden aldığımız güç ve ilhamla bugün burada bilim festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Teşriflerinizle Bilim Festivalimiz çok kıymetli bir hale geldi. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca organizasyon süresince verdiğiniz destekten dolayı tüm gençlerimiz, çocuklarımız ve hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. 
2021 yılında Aksaray Bilim Merkezi açıldı. Bilim merkezimiz pandemiye rağmen açılışından bu yana 50 bin kişiyi misafir etti. Burada özellikle gençlerimizin bilimi öğrenmesini, bilime aşina olmasını günlük hayatında bilimi kullanmasını ve geleceğin Türkiye’sine imza atmaları için burada önemli işler yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “En İyi Bilim Ve Fenni Proje” ödülünü aldık.  Bilim ve teknolojik çalışmaların gerçekleştirildiği Teknofest 2021’de de katılımcı kurum olarak yer aldık. Bu vesile ile TEKNOFEST’e ilimize ödül getiren tüm gençlerimizi kutluyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli teknoloji hamlemize Aksaray Bilim Merkezi ve Aksaray Bilim Festivali çok önemli hizmetlerde bulunuyor. Bu yılki festivalimizin ana mottosu milli teknoloji hamlesi nasıl yapılır, nasıl çalışır? Bu manada gençlerimize bir kapı açmayı planlıyoruz. Bu vesile ile başta bakanlığımız olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.’’ Dedi


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.