AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “YERLİ VE MİLLİ GURURLARIMIZ BU YILDA AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE MERAKLILARIYLA BULUŞACAK”

HABER 7.05.2024 18:15:00
AKSARAY BİLİM FESTİVALİ 7-8-9 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇIYOR

 


Bilim meraklılarının özlemle beklediği Bilim Festivali bu yıl 3’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açıyor. Bilimi ulaşılmaz ve zor olmaktan çıkarıp, toplumun tüm kesimlerini bilimle buluşturmak amacıyla Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Festivali bu yıl 7-8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aksaray teknoloji devlerini 3 gün boyunca 30 Bin metrekarelik alanda kurulan Tacin festival alanında ağırlayacak. Çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin farklı coğrafyalarından binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Aksaray Bilim Festivali’nde söyleşiler, sergiler, görsel şovlar ve farklı alanlarda çok sayıda atölye çalışmaları da yapılacak. 3’üncüsü düzenlenen festival bilimi sevdirmek, bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmaları duyurmak ve anlatmak amacıyla düzenleniyor.

Seçkin kurum ve kuruluşların yer alacağı Aksaray Bilim Festivali’nde Milli Teknoloji Hamlesinin gururu; TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR, TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşları da boy gösterecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer festival hazırlıklarına ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Aksaray Belediyesi olarak bilim festivalini bu yıl 3’üncü kez icra edeceğiz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz binlerce katılımcının katıldığı ve ülke gündeminde yer aldığımız festivalimizi bu yıl inşallah kapasitesini artırmak sureti ile daha kapsamlı, daha güzel bir festival yapmayı planlıyoruz.

Her yaştan katılımcıya ilham kaynağı olacak yenilikler ve yüzlerce bilimsel etkinliğin olduğu meraklılarına bilimle iç içe olacakları dolu dolu 3 gün hazırladık. Aksaray’da gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan merakı bizleri memnun ediyor. Şehrimizden ve ülkemizin her yerinden tüm öğrencileri ve bilim meraklısı olan herkesi festivalimize bekliyorum” dedi.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.