CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KİM KAZANACAK

Aksaray Kent Haber √ Aksaray Haberleri

HABER 9.03.2022 11:44:00
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KİM KAZANACAK

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en saygın Araştırma Şirketi USESAM’ın (Uluslararası Siyaset Ekonomi ve Strateji Araştırma Merkezi) Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, kamuoyunda yankı uyandıracak olan ‘Siyasi Partiler ve Liderleri’ araştırmasının sonuçlarını basınla paylaştı.


-USESAM BAŞKANI ERDOĞMUŞ’UN ANALİZİ ÇOK SES GETİRECEK:
Ses getirecek analizleri basınla paylaşan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en saygın Araştırma Şirketi USESAM’ın (Uluslararası Siyaset Ekonomi ve Strateji Araştırma Merkezi) Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, Cumhurbaşkanlığı Seçimini kimin kazanacağından siyasi partilere kadar geniş kapsamlı bir analiz çalışması yaptıklarını söyledi.
Analizlerine AK Partiyi değerlendirerek başlayan USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, şunları kaydetti; “Ezilenden yana bir görüntü veren ve okuduğu şiirden dolayı mağduriyet yaşayan AK Partinin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Partisi, kuruluş felsefesini oluşturan ezilenden yana olma ve mağduriyeti, zamanla öyle evrişti ki, ezenden yana bir hal aldı.
Kamuoyu artık; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Partiyi ezenden yana bir Lider ve Parti olarak görüyor. Bu da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı yarışında baş altında kalmasına sebep olacak en güçlü sebebi oluşturuyor.

-MHP İKTİDAR OLMA DERDİNDE DEĞİL-
İkinci olarak MHP’yi ele almak istiyorum. Aslında MHP için çok şey söylemeye gerek yok. İktidar olma ve yönetmeyle ilgili hiç bir iddiası olmayan bir Parti konumunda. Oldukça dinamik bir gençlik yapısı olan MHP, bu iddiasız duruşu, dinamik olan MHP’yi statik, durağan ve heyecansız hale getirmiş. Bu anlayış ise MHP Gençliğini, MHP’den uzaklaştırmıştır.

-CHP SEÇİM KAZANAMAZ-
Üçüncü olarak CHP’yi ele almak istiyorum. CHP neredeyse kuruluşundan bu yana Halkın değerlerini ve kültürünü hafife alan, eleştiren, yok sayan bir omurga üzerine kendisini oluşturmuştur. Maalesef CHP’nin bu tutumunda hiç bir değişiklik yoktur. Aksine bu durum İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu çıkarmalarıyla zirve yapmıştır. Memur Partisi olan CHP, Esnaf ve Çiftçiye hiç bir dönem mesaj verememiş ve bu kesimin desteğini alamamıştır.
Esnaf ve Çiftçi; CHP’nin tutarsız ve güven vermeyen tutumundan dolayı, hiç bir dönem CHP’ye güven duymamıştır. Oysa seçimlerin kaderini Esnaf ve Çiftçi belirlemektedir. Dolayısıyla CHP’nin seçim kazanamaz.
Hele hele Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması Ütopik bir hayalden öte hiç bir dönemde geçemeyecektir.
-CUMHURBAŞKANLI SEÇİMİNDE İYİ PARTİ’Yİ CİDDİYE ALMAYA GEREK YOK-
Dördüncü olarak İYİ Partiyi ele almak istiyorum. Türk siyasetinde kurulduğu günden bu güne kadar, bu kadar zikzak yapan, kulvar değiştiren, fikir değiştiren ve kurucularının dahi, daha kuruluşunun ilk yıllarında partisinden ayrılan ikinci bir Partiyi ben tanımıyorum. Sayın Meral Akşener ülke genelinde, İktidar dan daha büyük bir tepki toplamayı başarmış bir isim olmayı başarmış durumda.
Sayın Meral Akşener, halkı ve seçmeni korkutmayı başardı. Tüm bu sebeplerden dolayı Cumhurbaşkanlığı yarışında İYİ Partiyi ciddiye almaya gerek yok.

HDP İÇİN ÇOK SÖZE GEREK YOK
Beşinci olarak HDP’yi ele almak istiyorum. HDP için çok şey söylemiyorum.
Sırtını PKK ve YPG’ye yaslayan Marksist ve Leninist bir Partinin karşılığı bence yok hükmündedir.

-YAŞAR AYDIN CUMHURBAŞKANLIĞININ EN GÜÇLÜ ADAYI-
Son olarak, Onur İttifakı ve Lideri Sayın Yaşar Aydın’ı değerlendiriyorum.
Bence Cumhurbaşkanlığı yarışının en güçlü Aktörü Sayın Yaşar Aydın.
Fikirleri, ortaya koyduğu projeleri ve çözüm yollarıyla Sayın Yaşar Aydın
Cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı haline gelmiştir.”


IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS

YENİ BİSİKLET PARKLARININ MONTAJI BAŞLADI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER "TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR" ADLI SÖYLEŞİ PROGRAMINA KATILDI

Boyundan Büyük Kupa’nın Sahibi Oldu

  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,19% 0,18
  • EURO

    35,12% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2472,15% 0,19
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.